Meer informatie

Met Woningweter beschik je in een paar seconden over de:

  • gebruiksoppervlakte
  • inhoud
  • kadastrale oppervlakte
  • indicatie bouwjaar

van een woning waar dan ook in Nederland.

Dat bespaart dagelijks veel tijd. Het is ook nog eens veel eenvoudiger dan zelf ter plekke of vanaf tekening meten.

Wat is het?

Woningweter heeft de directe beschikking over laserscans van vrijwel alle woningen in Nederland. Deze laserscans zijn enorm nauwkeurig (circa 4 cm). Woningweter is een geavanceerde online ‘viewer’ waarin deze laser-metingen en ander kaartmateriaal van gebouwen en percelen van diverse bronnen is gecombineerd om op een eenvoudige manier de gebruiksoppervlakte, inhoud, indicatie bouwjaar en kadastrale oppervlakte van een woning mee te bepalen. We zijn geen eigenaar van de kaarten, maar helpen om ze op een eenvoudige manier te gebruiken. Het is ook mogelijk een grafische 3d-weergave van de woning te maken zodat bijvoorbeeld goed zichtbaar wordt hoe een pand aan de achterzijde loopt, wat de goothoogte is en hoe de vloeren lopen.

Hoe werkt het?

Simpel. Je voert een adres in of selecteert een adres in de kaart en klikt op “berekenen”. 4 seconden later weet je de inhoud, gebruiksoppervlakte, bouwjaar en perceeloppervlakte.

Is dat nauwkeurig?

Ja, dat is heel nauwkeurig. Natuurlijk is het resultaat afhankelijk van de input: als de woning niet goed is ingetekend of als de hoogte-data niet compleet is, dan is de uitkomst ook niet juist. In de praktijk zijn dit echter heel betrouwbare gegevens. Bij situaties met overbouw, overhangende bomen, split level-woningen of woningen met een kelder moet het resultaat met verstand worden geïnterpreteerd. Als de input juist is, is de nauwkeurigheid ongeveer 97%, ongeacht hoe ingewikkeld het pand is.

Kan het bij alle panden?

Nee. Het kan alleen bij niet-gestapelde woningen tot en met 4 bouwlagen. Bovendien moet je rekening houden met de actualiteit van de gegevens (de hoogte-data is niet overal van de zelfde datum).

Moet ik iets installeren?

Nee, je hoeft niks te installeren. Woningweter werkt volledig online en kun je dus ook via je mobiele telefoon gebruiken.

Welke licenties zijn er?

Een licentie is gratis, en ieder moment opzegbaar. je betaalt alleen een bedrag per opgevraagde woning. Deze kosten worden achteraf per maand in rekening gebracht via een automatische incasso.

En de kleine lettertjes?

Die zijn er niet. Wel wijzen wij erop dat wij geen garantie kunnen geven op kwaliteit of beschikbaarheid van het kaartmateriaal. Woningweter maakt gebruik van open-source data en is geen eigenaar van die data.

Ik wil een licentie

Klik hier om een inlogcode aan te vragen. De inlogcode ontvang je direct per email.

En als ik meer informatie wil?

Klik hier als je ons een vraag wilt stellen, of download hier de handleiding.

 

De gebruiksoppervlakten die op Funda worden getoond, zijn opgedeeld conform de Meetinstructie. Deze is vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer. De meetinstructie beschrijft precies wat er wel en wat er niet mag worden meegerekend als oppervlakte van een woning.

De Meetinstructie is bedoeld om een eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie geeft vorm, inhoud en structuur aan de gebruiksoppervlakte. De opgegeven gebruiksoppervlakte is indicatief en kan niet als een garantie worden gezien. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.