Zo werkt het

 

Woningweter is de tool voor woninginformatie en het opvragen van de gebruiksoppervlakte. Om jouw werk als makelaar of taxateur goed te doen moet je weten wat  voor woning het is, hoe groot en hoeveel grond er bij de woning hoort. Dat betekent meten en kadastergegevens opvragen. En dat kost dagelijks veel tijd.

Met Woningweter beschik je in 1 klik en een paar seconden over de gebruiksoppervlakte, inhoud, kadastrale gegevens en een indicatie van het bouwjaar. Woningweter heeft namelijk de directe beschikking over laserscans van vrijwel alle woningen in Nederland. Hiermee wordt een 3d-model van de woning gemaakt waarin de dakvorm en de vloeren zijn geprojecteerd. Hierdoor heb je heel makkelijk, snel en nauwkeurig alle gegevens die je nodig hebt voor minder dan de kosten van een kadastraal uittreksel en kaart. Een abonnement is kosteloos, je betaalt alleen voor het gebruik. Wordt vandaag dus nog klant via www.woningweter.nl.

De gebruiksoppervlakten die op Funda worden getoond, zijn opgedeeld conform de Meetinstructie. Deze is vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer.